تماس با ما
اکسیر کشاورزی یزد

راهکارهای درمان مسمومیت با سموم

راهکارهای درمان مسمومیت با سموم

راهکارهای درمان مسمومیت با سموم:

مسمومیت شدید با سموم کشاورزی بسیار خطرناک است و باید در کوتاهترین زمان درمان شود. کوچکترین تاخیر حتی برای انتقال بیمار به بیمارستان ممکن است منجر به فوت وی شود. 

یکی از داروهایی که برای مداوای با ترکیبات فسفره و کلره وجود دارد سولفات دو آتروپین است که باید به مقدار کافی و در صورت لزوم از راه تزریق وریدی به بیمار منتقل شود. یادآور می شود که سولفات دوآتروپین یک سم است ولی اثرات آن روی انسان بر خلاف ترکیبات فسفره است . بنابراین سولفات دوآتروپین یک پادزهر است تا یک دارو.

در ضمن اشخاصی که با سموم فسفره یا کلره مسموم شده اند مقاومت بیشتری به آتروپین نشان می دهند. دلیل آن این است که هر اثری که ترکیبات فسفره و کلره بر روی اعصاب سمپاتیک داشته باشند، آتروپین اثر عکس دارد. بهترین مثال این مطلب این است که سموم، مردمک چشم را تنگ می کند، در صورتی که آتروپین آن را گشاد می کند. به همین دلیل یکی از آثار بهبود از حشره کش ها پس از استفاده از آتروپین گشاد شدن مردمک ها است. 

در موارد مسمومیت شدید باید 2-4 میلی گرم سولفات دو آتروپین در ورید بیمار تزریق شود. اثر این تریاق 1-8 دقیقه بعد نمایان می شود. اگر علایم بهبود مشاهده نشد به فواصل هر 5-10 دقیقه 2 میلی گرم سولفات دو آتروپین تزریق گردد، تا زمانی که بیمار علایم بهبود (فراخ شدن مردمک چشم) را از خود بروز می دهد. سایر تمهیدات مانند ماسک اکسیژن، تنفس مصنوعی، استفاده از باربیتورات ها، شستشوی بدن و جاهایی که به محلول آفت کش آغشته شده، مخصوصا زیر ناخن ها، باید به سرعت انجام گیرد. 

یکی دیگر از تریاق ها 2-PAM نام دارد که آنزیم مهارشده به وسیله آفت کش های فسفره و کلره را هیدرولیز کرده و کولین استراز را دوباره فعال می کند.

جدیدترین مطالب

دستورالعمل فنی کشت گندم آبی

دستورالعمل فنی کشت گندم آبی

تگ

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت اکسیر کشاورزی یزد می باشد.طراحی و پیاده سازی: خدمات وب پرشین مدیا