پرورش گل شمعدانی در منزل و آپارتمان ها دارای نکات ساده و بسیار مهمی است که با رعایت این مراحل میتوان یکی از خاطره انگیزترین گل ها را به خوبی در منزل خود پرورش داد.
خاستگاه این گیاه آفریقای جنوبی است. گیاه شمعدانی سرده ی گیاهان گلدار است و از گیاهان چند ساله ی علفی است که ساقه ی آن کمی محکم می شود؛ اما دارای استقامت کمی است و شکنندگی دارد.
شمعدانی گیاهی پر توقع نیست و شما میتونید با رعایت نکات خیلی ریز زیر یک شمعدانی سرحال و شاداب داشته باشید پس حتما نیازهای نگهداری گل شمعدانی را مطالعه کنید.
خاک مناسب شمعدانی: اگر میخواید یک شمعدانی خوب داشته باشید اولین نکته انتخاب خاک مناسب برای این گیاه هست شما برعکس خیلی از گیاهان باید خاک سنگین برای این گیاه انتخاب کنید، این خاک میتواند دو قسمت خاک برگ، چهار قسمت خاک باغچه ، دو قسمت کود گاوی پوسیده انتخاب بشود.
نور مناسب گل شمعدانی: برای نگهداری گل شمعدانی نیاز به یک نور معمولی و مستقیم آفتاب دارد و این باعث میشود که گلدهی گیاه بهتر باشد ، ولی توجه داشته باشید که آفتاب شدید برای این گیاه کاملا مضر است و در تابستان سعی کنید گیاه را به محیطی که کمی سایه باشه انتقال بدید. ولی خب الان برخی گونه های تولید شده که در زمستان هم به گل میشینه. ولی میتوانید از نور مصنوعی در زمستان استفاده کنید تا گیاهتون به گل بشینه.
آبیاری گل شمعدانی: در نگهداری گل شمعدانی نیاز به آبیاری زیاد نیست و شمعدانی محیط خشک را میپسنده و حتما بین دو آبیاری خاک گیاه تا عمق 4 سانتی متر باید خشک بشود. گونه هایی وجود دارد که نیاز به خزان دارند پس به یاد داشته باشید که در این مدت گیاه خودتون رو نباید آبیاری کنید.
ولی همانطور که میدانید بر عکس شمعدانی معمولی، شمعدانی پیچ و شمعدانی عطری آبیاری زیادی دارد و خاک آنها باید همیشه مرطوب باشه (البته خیس نباید بماند). خاک گلدان باید زه کشی کافی داشته و آمیخته ای از سه قسمت خاک لوم،یک قسمت کود دامی و یک قسمت ماسه برای آن مناسب است.
دمای مناسب رشد شمعدانی: شمعدانی معمولی در گستره دمایی وسیعی میتواند رشد کند و گل بدهد.در گیاهان به دست آمده از قلمه،دمای شبانه ۲۱ درجه سانتی گراد بهتر از دمای ۱۵ یا ۱۰ درجه گلدهی را تسریع میدهد.در شمعدانی های بذری،افزایش دما از ۱۰ تا ۲۴،سرعت رشد و گلدهی را بالا میبرد. البته در بعضی منابع بیان شده است که دماهای پائین برای گلدهی لازم است و گل انگیزی فقط در دمای کمتر از ۱۷ درجه رخ میدهد.شمعدانی عطری در دمای ۵ تا ۱۰ درجه بیشترین رشد و نمو را از خود نشان میدهد.
شمعدانی در محیط داخلی منزل نیز به خوبی رشد و نمو می کند. تهویه هوای اتاق ها، عامل مهمی در زمینه نگهداری شمعدانی است.
به طور کلی، شمعدانی گیاهی ویژه آب و هوای متعادل و کمی مرطوب سواحل دریاست.گاهی در باغ ها شمعدانی بلند و قوی می شود ولی در شرایط گلخانه های گرم و خشک و یا سرد و بی نور، چنین رشدی امکان پذیر نیست. در شرایط محیطی سرد و خشک، برگ های مسن شمعدانی قرمز رنگ میشوند.
کود دهی : برای نگهداری گل شمعدانی حتما از کود استفاده کنید و گیاه خودتون رو در فصل های گرم سال تغذیه کنید ولی در زمستان سعی کنید به گیاهتان کود ندهید. میتوانید برای تعذیه گیاه از کود کامل ماهی یکبار استفاده کنید. توجه داشته باشید کود و آبیاری بیش از حد،باعث رشد رویشی(علفی) زیاد و کاهش تعداد گل میشود.
تکثیر گل شمعدانی: برای تکثیر شمعدانی میتوانید از روش های مختلفی استفاده کنید ولی روش قلمه گرفتن معمول ترین و رایج ترین روش تکثیر است. شمعدانی با قلمه ساقه که از اول تابستان تا اواسط پائیز از گیاه گرفته میشود، توجه داشته باشید که قلمه ها را باید از شاخه های جدید بگیرید، قلمه باید درست از زیر یک گره قطع بشود. قلمه باید ساده و به طول ۸-۱۲ سانتی متر و دست کم دارای ۳-۴ گره باشد. برگ های پائینی قلمه باید حذف بشوند. قلمه ها را در ماسه و در محیط گرم گلخانه کشت کنید. در روزهای اول، به قلمه ها سایه داده می شود ولی پس آنکه خطر پژمردگی رفع شد، به تدریج به آنها نور کافی میدهند.
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت اکسیر کشاورزی یزد می باشد.طراحی و پیاده سازی: خدمات وب پرشین مدیا