تماس با ما
اکسیر کشاورزی یزد

آشنایی با آفت کرم خوشه خوار انگور

آشنایی با آفت کرم خوشه خوار انگور

کرم خوشه خوار انگور

حشره بالغ کرم خوشه خوار انگور، پروانه ایست که عرض آن با بالهای باز حدود 12میلیمتر و طـول بـدن حدود 6 میلیمترمیباشد. بالهای جلویی با زمینه قهوه ای روشن همراه با دو نوار روشـن عرضی است.

 


شفیره به رنـگ قهـوه ای روشـن تـا تیره و به طول 5 تا 7 میلیمتر است . لاروها در انتهای رشد تا 12 میلیمترطـول دارند. رنگ آنها در ابتدا سفید که به تدریج به رنگ سبز مایل به زرد تـا مایـل بـه قهـوه ای تغییر میکندپیشگرده و سر در لاروها سیاه رنگ است.



در بهار لاروهای جوان نسل اول از جوانه های گل دهنده و غنچه تغذیه کرده و روی آنها را با تارهایی می پوشانند . در برخی موارد نیز از جوانه های شاخه زا تغذیه کرده و در نتیجه سبب خشکیدن گل ها و جوانه ها و ریزش آنها می گردد.



لاروهای نسل دوم از گوشت غوره تغذیه می نمایند . بر اثر تغذیه پوست غوره منظره خاکی رنگ پیدا نموده و ترک برداشته و در نهایت باعث ریزش حبه ها می گردد .



لاروهای نسل سوم از انگور های رسیده تغذیه می کنند ، ابتدا از گوشت و سپس از پوست های رسیده می خورند . محل فعالیت آفت توسط تارهایی روی خوشه مشخص می شود.



خوشه های آلوده مورد حمله انواع قارچ ها قرار گرفته خسارت های ثانویه را به وجود می آورند . لاروهای نسل بعدی آفت حتی روی انگور هایی که برای تهیه کشمش اختصاص داده می شوند به انبار منتقل و در آن جا تا بهار سال آینده به سر می برند . خسارت این آفت در کشت دیم روی انگور به مراتب کمتر از انگور کشت آبی می باشد و به همین جهت در اکثر مناطق دیم مبارزه با آفت معمول نمی باشد .

کنترل کرم خوشه خوار انگور :

  •     انتخاب انواع موهایی که خوشه متراکم ندارند .
  •     احداث باغ به صورت ردیفی و در روی داربست موازی ، چون کرم خوشه انگور اغلب به موستان هایی که فاقد داربست بوده و موها به شکل گسترده روی زمین یا پشته ها باشند حمله می نماید .
  •     هرس هر ساله مو برای جلوگیری از تجمع شاخه های اضافی ، سوزاندن علف های هرز و برگ های خشک در پاییز ، شخم عمیق و استفاده از یخ آب زمستانه برای از بین بردن شفیره های زمستان گذران

کنترل شیمیایی 


 
نوبت اول سم پاشی در مرحله غنچه و قبل از باز شدن گل ها ، نوبت دوم زمان غوره و نوبت سوم در شروع آب دار شدن میوه با استفاده از سموم فسفره آلی مانند دورسبان، فوزالن، اتیون و ... .


جدیدترین مطالب

دستورالعمل فنی کشت گندم آبی

دستورالعمل فنی کشت گندم آبی

تگ

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت اکسیر کشاورزی یزد می باشد.طراحی و پیاده سازی: خدمات وب پرشین مدیا